מתכונים שף דוד שושן

Vellutata di Zucchine

מנה שהיא ספק מרק, ספק קרם ומתאימה מאוד לימי הקיץ החמים. באיטליה אוכלים אותה גם כשהיא קרירה. ניתן להשתמש בה כבסיס לדגים או פירות ים או להוסיף מלמעלה גספצ'ו קר. את הוולוטטה מומלץ לאכול יום אחרי על מנת שהטעמים יפתחו ויעמיקו.

מתכון ל - 4 סועדים

מצרכים:

  • 1 ק"ג קישואים (ניתן לערבב סוגים שונים)
  • 2 בצלים בינוניים
  • 1 תפו"א בינוני
  • 4 כפות שמן זית
  • 300 מ"ל ציר ירקות (כוס ושליש)
  • טימין\בזיליקום 
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

קולפים ומבשלים את תפוח האדמה במים עד שמתרכך.

במקביל מחממים סיר עם שמן הזית על להבה נמוכה.

פורסים את הבצל דק מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים בשמן כ7-8 דק' עד שמזהיב קלות. 

חותכים את הקישואים לקוביות ומוסיפים לבצל שהזהיב ומערבבים היטב.

מבשלים כ7 דק' נוספות ומערבבים מדי פעם.

מוסיפים את הציר ואת עשבי התיבול ומביאים לרתיחה איטית.

ממליחים ומבשלים כ10 דק' מרגע שרתח. מוודאים שהקישואים רכים ומכבים את הלהבה.

מועכים את תפוח האדמה ומוסיפים אל המרק.

טוחנים את הכל למרקם חלק וטועמים שוב. מוסיפים מלח אם יש צורך.

מתבלים עם מעט פלפל שחור ומניחים להצטנן.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...