קולפים ומבשלים את תפוח האדמה במים עד שמתרכך.
במקביל מחממים סיר עם שמן הזית על להבה נמוכה.
פורסים את הבצל דק מגבירים מעט את הלהבה ומטגנים בשמן כ7-8 דק' עד שמזהיב קלות.
חותכים את הקישואים לקוביות ומוסיפים לבצל שהזהיב ומערבבים היטב.
מבשלים כ7 דק' נוספות ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את הציר ואת עשבי התיבול ומביאים לרתיחה איטית.
ממליחים ומבשלים כ10 דק' מרגע שרתח. מוודאים שהקישואים רכים ומכבים את הלהבה.
מועכים את תפוח האדמה ומוסיפים אל המרק.
טוחנים את הכל למרקם חלק וטועמים שוב. מוסיפים מלח אם יש צורך.
מתבלים עם מעט פלפל שחור ומניחים להצטנן.