מתכונים שף דוד שושן

Spaghetti alle vongole fujute

Spaghetti alle vongole fujute איטלקי מהמם!

מתכון ל - 4 סועדים

מצרכים:

  • 400 גר' ספגטי
  • חצי צרור פטרוזיליה מופרד לעלים קצוצים וגבעולים
  • 4 שיני שום (עדיף סגול)
  • 2 עגבניות גדולות/ 10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
  • 2 פלפל שאטה קטן קצוץ או טחון
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים מים (4 ליטר עם 25' גר' מלח למתכון הזה)
במחבת מחממים על אש נמוכה בערך שלוש כפות שמן זית.
קולפים את השום ומועכים אותו קלות עם הסכין (לא עם מועך שום) השום צריך להיות שלם או כמעט שלם אבל לא קצוץ. הרעיון הוא להוציא את טעמי השום לשמן ולאחר מכן להוציא את השום. אם השום יהיה קצוץ או מעוך במועך הוא יישרף מהר וייתן טעם מר לשמן.
מוסיפים את השום ואת גבעולי הפטרוזיליה לשמן ומטגנים.
כשהשום זהוב והשמן קיבל את טעמיו ואת טעם הפטרוזיליה מוציאים אותם מהשמן ומוסיפים את העגבניות (להוציא את נוזלי העגבנייה לפני כן).
מוסיפים חצי מצקת ממי הפסטה וממשיכים לבשל את העגבניות.
כשהפסטה מוכנה (להתחיל את בישול הרוטב כשהפסטה נכנסת למים – 10 דק' בישול לערך)
מסננים אותה ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מעט מי בישול אם יש צורך וכף עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק.
מוסיפים את הפלפל היבש ומעט מלח אם יש צורך.
על הפסטה ניתן לפזר מעט פירורי לחם קלויים עם שמן זית.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...