בסיר מרתיחים מים (4 ליטר עם 25' גר' מלח למתכון הזה)
במחבת מחממים על אש נמוכה בערך שלוש כפות שמן זית.
קולפים את השום ומועכים אותו קלות עם הסכין (לא עם מועך שום) השום צריך להיות שלם או כמעט שלם אבל לא קצוץ. הרעיון הוא להוציא את טעמי השום לשמן ולאחר מכן להוציא את השום. אם השום יהיה קצוץ או מעוך במועך הוא יישרף מהר וייתן טעם מר לשמן.
מוסיפים את השום ואת גבעולי הפטרוזיליה לשמן ומטגנים.
כשהשום זהוב והשמן קיבל את טעמיו ואת טעם הפטרוזיליה מוציאים אותם מהשמן ומוסיפים את העגבניות (להוציא את נוזלי העגבנייה לפני כן).
מוסיפים חצי מצקת ממי הפסטה וממשיכים לבשל את העגבניות.
כשהפסטה מוכנה (להתחיל את בישול הרוטב כשהפסטה נכנסת למים – 10 דק' בישול לערך)
מסננים אותה ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מעט מי בישול אם יש צורך וכף עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק.
מוסיפים את הפלפל היבש ומעט מלח אם יש צורך.
על הפסטה ניתן לפזר מעט פירורי לחם קלויים עם שמן זית.