מתכונים שף דוד שושן

ספגטי קישואים בפסטו אורוגולה ועגבניות

מנה פשוטה להכנה שיכולה להוות תחליף פסטה למי שנמנע מגלוטן או למי שמעוניין במנה קייצית וקלילה. על מנת לקבל את רצועות הספגטי הדקות אני ממליץ להשתמש במנדולינה הניתנת לכיוונון וחותכת באופן מדוייק. באם אין אחת, ניתן לחתוך עם סכין בזהירות ולחתוך לרצועות דקות ככל האפשר. מי שלא אוהב את טעמה המריר של האורוגולה יכול להשתמש בפסטו בזיליקום.

מצרכים ל - 2 סועדים

מצרכים:

  • 3 זוקיני גדולים
  • 1 עגבנייה
  • מעט פיסטוק קלוי קצוץ

מצרכים לפסטו:

  • צרור אורוגולה
  • רבע כוס אגוזי מלך
  • רבע כוס פרמז'ן מגורר
  • 1 שן שום 
  • 50 מ"ל שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הזוקיני. בעזרת מנדולינה עם סכיני חריצה פורסים את הקישואים על מנת שתתקבלנה רצועות דקות.

אם אין מנדולינה ניתן להסיר את קליפת הזוקיני (החלק הירוק בעיקר) ולחתוך את הפרוסות לרצועות דקות. 

על מנת שיתקבל אפקט הספגטי יש צורך שהזוקיני יהיו כמה שיותר גדולים. 

חותכים את העגבניות לרבעים ומסירים את הליבה הנוזלית. חותכים כל רבע לקוביות קטנות ומניחים בצד.

מרתיחים מים בסיר.

 

הכנת הפסטו:

שוטפים היטב את האורוגולה ומסירים את הגבעולים העבים.

במעבד מזון טוחנים קודם את האגוזים, השמן והשום למרקם חלק. 

מוסיפים את האורוגולה וטוחנים בפולסים עד שהיא נקצצת באופן אחיד. מוסיפים את הגבינה וטוחנים עם כמה פולסים נוספים. 

טועמים למליחות ומוסיפים מעט שמן אם יש צורך. 

ממליחים את המים שבסיר (לאחר שרתחו)

חולטים את רצועות הזוקיני כ1 דקה (מוודאים שאכן הם רכים).

מסירים מהמים ומעבירים לקערה.

מוסיפים פנימה את הפסטו (כמה שרוצים) ואת העגבניות.

מערבבים היטב ומעבירים לצלחות.

מפזרים מעל את הפיסטוק הקלוי.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...