מתכונים שף דוד שושן

ספגטי קאצ'ו אה פפה

אחת הפסטות הפשוטות ביותר ועם זאת הטעימות ביותר שיש. שילוב מדהים בין חריפות הפלפל למליחות והמתקתקות של הפקורינו הרומאית. ניתן ומומלץ להשתמש בספגטי עבים או בBucatini (מעין ספגטי עם חור באמצע). חשוב שלא להכין את הקרם מוקדם מדי על מנת שהגבינה לא תתפרק.

מתכון ל - 4 סועדים

מצרכים:

  • 400 גר' ספגטי (או כל פסטה ארוכה)
  • 200 גר' גבינת פקורינו רומאנו מגוררת דק
  • פלפל שחור גרוס (2 כפיות לערך אך זה תלוי בחוזק הרצוי)
  • מלח

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר וממליחים (כפית מלח גס על כל ליטר)

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. (מורידים כדקה מזמן הבישול)

 כשתי דק' לפני תום זמן הבישול של הפסטה מחממים מחבת על אש נמוכה וקולים עליה את הפלפל הגרוס.

כאשר הפסטה מוכנה מוציאים אותה מהמים (לא שופכים את המים – שומרים להמשך המתכון) ומעבירים למחבת.

מערבבים היטב עם הפלפל ומוסיפים מצקת נוספת של מים וממשיכים לבשל.

 

בשלב זה מכינים את קרם הפקורינו:

בקערה שמים חצי מכמות הפקורינו ויוצקים עליה ממי הבישול של הפסטה. טורפים היטב ומוסיפים מעט מי בישול לקבלת מרקם דליל יותר אך אחיד.

שומרים כ2 כפות פקורינו בצד ומוסיפים את היתרה לבלילה תוך כדי בחישה.

שופכים את התערובת המתבשלת על הפסטה ומערבבים היטב עד שהקרם מסמיך ועוטף היטב את הפסטה.

מעבירים לצלחות ומקשטים עם מעט פקורינו מגורר ופלפל גרוס.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...