מרתיחים מים בסיר וממליחים (כפית מלח גס על כל ליטר)
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. (מורידים כדקה מזמן הבישול)
כשתי דק' לפני תום זמן הבישול של הפסטה מחממים מחבת על אש נמוכה וקולים עליה את הפלפל הגרוס.
כאשר הפסטה מוכנה מוציאים אותה מהמים (לא שופכים את המים – שומרים להמשך המתכון) ומעבירים למחבת.
מערבבים היטב עם הפלפל ומוסיפים מצקת נוספת של מים וממשיכים לבשל.
בשלב זה מכינים את קרם הפקורינו:
בקערה שמים חצי מכמות הפקורינו ויוצקים עליה ממי הבישול של הפסטה. טורפים היטב ומוסיפים מעט מי בישול לקבלת מרקם דליל יותר אך אחיד.
שומרים כ2 כפות פקורינו בצד ומוסיפים את היתרה לבלילה תוך כדי בחישה.
שופכים את התערובת המתבשלת על הפסטה ומערבבים היטב עד שהקרם מסמיך ועוטף היטב את הפסטה.
מעבירים לצלחות ומקשטים עם מעט פקורינו מגורר ופלפל גרוס.