מתכונים שף דוד שושן

קציצות חצילים סיציליאניות

אנטיפסטי מרענן שמשלב מבושל וטרי יחד. הקציצות מטוגנות, מונחות לאחר מכן ברוטב על מנת שיספגו את הטעמים פנימה ומוגשות בטמפרטורת החדר. מי שמעוניין בגרסה הפריכה יותר יכול להגיש אותן מיד לצד הסלסה הקרירה ולקבל שילוב מנצח.

15 קציצות לערך

מצרכים:

  • 1 חציל גדול, ללא גרעינים. 400 גר' לערך
  • 60 גר' פקורינו מגוררת (אפשר להחליף בפרמז'ן)
  • 60 גר' פירורי לחם
  • חופן עלי בזיליקום\אורגנו קצוצים
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל לבן (אם רוצים)

לסלסה:

  • 2 עגבניות 
  • 2\1 בצל סגול
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • חומץ יין לבן
  • סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

קולים את החציל בתנור עד שמתרכך.

מסירים את הקליפה ומניחים על מסננת כדי להיפטר מהנוזלים.

קוצצים היטב את החציל ומניחים בקערת ערבוב.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח לפי הצורך.

מחממים סיר עם שמן לטיגון ל150 מעלות לערך.

מכדררים כדורים קטנים (כ30 גר') ומטגנים עד שהכדורים מזהיבים בשמן.

יש לבדוק את הקציצה הראשונה ולוודא שהיא אכן מבושל מבפנים.

במידה והקציצה כהה מדי בחוץ ועדיין לא מבושל בפנים יש להנמיך את הלהבה ולחכות כמה דק' לפני שממשיכים לטגן עד שהשמן יתקרר.

מסירים את הקציצות מהשמן ומעבירים לצלחת עם נייר סופג ומניחים להתקרר מעט.

 

הכנת הסלסה:

קוצצים דק את העגבניות והבצל הסגול.
מוסיפים ת עלי הבזיליקום הקצוצים.
מתבלים במלח, שמן זית, חומץ, פלפל לבן וממש מעט סוכר.
מערבבים פנימה את הקציצות ונותנים להן לספוג את הרוטב.
מגישים יחד עם הסלסה בטמפ' החדר.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...