- תמונה 2: קולפים את החצילים וחותכים לקוביות. מניחים על נייר מגבת כדי לספוג את הנוזלים.
- תמונה 3: קוצצים את השאלוטס ואת השום. חותכים את גבעולי הסלרי לקוביות. מגלענים את הזיתים וקוצצים גס. חוצים את הצלפים.
- תמונה 4: מחממים מחבת או מצלית, מוסיפים 2 כפות שמן זית וצולים את הירקות שקצצנו (חוץ מהשום, אותו מוסיפים אחרי כחמש דק' של ערבוב תוך כדי צלייה)
- תמונה 5: מחממים שמן לטיגון בסיר לכ170 מעלות.
- תמונה 6: מטגנים את החצילים עד שמזהיבים
- תמונה 7: מסירים את החצילים המטוגנים ומניחים על נייר סופג.
- תמונה 8: מוסיפים את החצילים לשאר הירקות במחבת ומערבבים היטב.
- תמונה 9: מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
- תמונה 10: מוסיפים את הסוכר החום ואת החומץ.
- תמונה 11: מוסיפים את האורגנו היבש.
- תמונה 12: ממשיכים לערבב על אש נמוכה כ10 דק' או עד שהקאפונטה מצטמצמת.
מתבלים במלח ומערבבים היטב.
מניחים את הקאפונטה להתקרר ואוכלים ביום למחרת.