מתכונים שף דוד שושן

מתכון לקאפונטה CAPONATA

הקאפונטה היא תבשיל סיציליאני העושה שימוש בכל הטוב של האי. מחצילים ועגבניות ועד צלפים וזיתים. זהו מתכון קל מאוד שהולך נהדר לצד גבינות או סתם כך על לחם קלוי. מומלץ לצרוך את הקאפונטה לפחות יום לאחר הבישול. הקאפונטה משתבחת עם הזמן אך מנסיון, ברגע שמתחילים קשה מאוד להפסיק. מי שמעוניין בגרסה קלילה יותר יכול לאפות את החצילים במקום לטגן.

מצרכים ל - 3-4 אנשים

מצרכים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 2-3 שאלוטס 
  • 3-4 שיני שום
  • חצי כוס זיתים שחורים או ירוקים (לא מלוחים מדי)
  • שליש כוס צלפים
  • ¾ כוס מחית עגבניות
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כף חומץ יין לבן
  • מלח
  • שמן זית
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. תמונה 2: קולפים את החצילים וחותכים לקוביות. מניחים על נייר מגבת כדי לספוג את הנוזלים.
  2. תמונה 3: קוצצים את השאלוטס ואת השום. חותכים את גבעולי הסלרי לקוביות. מגלענים את הזיתים וקוצצים גס. חוצים את הצלפים.
  3. תמונה 4: מחממים מחבת או מצלית, מוסיפים 2 כפות שמן זית וצולים את הירקות שקצצנו (חוץ מהשום, אותו מוסיפים אחרי כחמש דק' של ערבוב תוך כדי צלייה)
  4. תמונה 5: מחממים שמן לטיגון בסיר לכ170 מעלות.
  5. תמונה 6: מטגנים את החצילים עד שמזהיבים
  6. תמונה 7: מסירים את החצילים המטוגנים ומניחים על נייר סופג.
  7. תמונה 8: מוסיפים את החצילים לשאר הירקות במחבת ומערבבים היטב.
  8. תמונה 9: מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
  9. תמונה 10: מוסיפים את הסוכר החום ואת החומץ.
  10. תמונה 11: מוסיפים את האורגנו היבש.
  11. תמונה 12: ממשיכים לערבב על אש נמוכה כ10 דק' או עד שהקאפונטה מצטמצמת.

מתבלים במלח ומערבבים היטב.

מניחים את הקאפונטה להתקרר ואוכלים ביום למחרת.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...