מתכונים שף דוד שושן

פוקאצ'ה Focaccia Genovese

הפוקאצ'ה בג'נובה היא כמו הפיצה בנאפולי. עשרות פוקאצ'ריות עתיקות פועלות ברחבי העיר וכניסה לכל אחת מהן מגלה עולם קסום וריח שאי אפשר לעמוד בפניו. בבסיס של שלל הפוקאצ'ות הקיימות כיום נמצאת הפוקאצ'ה הבסיסית עם שמן זית בלבד. אין דוגמא טובה יותר מזו לאמרה "כמה פשוט, ככה טעים". למי מכם שמעוניין בכל זאת להוסיף משהו, ניתן להוסיף מעט רוזמרין ממש לפני הכניסה לתנור.

מצרכים:

  • 330 גר' קמח לבן (עדיף מניטובה שמכיל מעט יותר גלוטן) (שתי כוסות וכף)
  • 110 גר' מים פושרים (חצי כוס)
  • 110 גר' חלב (חצי כוס)
  • 12 גר' שמרים טריים
  • 5 גר' סירופ לתת (אפשר להחליף בדבש או סילאן) (1 כפית)
  • 5 גר' מלח  (1 כפית)
  • 25 גר' שמן זית (שתי כפות)

מעל הפוקאצ'ה:

  • 100 גר' מים
  • 5 גר' מלח
  • 30 גר' שמן
  • ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים את החלב, המים והשמרים (עדיף לפורר) ובעזרת וו לישה לשים במהירות בינונית עד שהשמרים נמסים לחלוטין.

מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.

מוסיפים את סירופ הלתת (סילאן\דבש).

מוסיפים את המלח.

מוסיפים את השמן (כשהבצק מתחיל להתאחד).

ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.

מוציאים את הבצק מקערת הלישה ועל משטח עבודה מקומח ממשיכים ללוש ידנית כדקה.

יוצרים כדור ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה עד שמכפיל את הנפח.

מניחים נייר אפייה על תבנית, יוצקים מעט שמן זית ומפזרים אותו באופן אחיד על התבנית.

מניחים את הבצק  ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק באופן אחיד על גבי התבנית.

מוודאים שהבצק מכסה לגמרי את כל התבנית עד השוליים. 

מכסים שוב ומניחים להתפחה כחצי שעה.

 

מכינים את מי המלח:

בקערה מערבבים היטב את המים והמלח עד שמתמוסס לחלוטין.

כשהבצק הכפיל את נפחו יוצרים בעזרת האצבעות גומות קטנות לאורך הבצק מקצה לקצה.

יוצקים מעל הבצק את מי המלח ואת שמן הזית ומטים את התבנית על מנת שהנוזל יכנס לכל הגומות ויכסה את כל הבצק.

מניחים לא מכוסה להתפחה של כשעה

מחממים תנור ל220 מעלות

אופים בתנור (עדיף בתחתית) כ 20 דק'.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...