מתכונים שף דוד שושן

עוגת תפוזים ושקדים רומאית

עוגה מסורתית עם המון גרסאות שונות וכל אחת נפלאה בפני עצמה. ברומא נוהגים להכין אותה לכבוד הפסח אך יש שמכינים אותה גם בשאר השנה. מומלץ בחום להשתמש בתפוזים שלא עברו ציפוי כיוון שלקליפה יש חלק חשוב בארומטיות של העוגה. ניתן להוסיף תבלינים כמו אגוז מוסקט או מעט ציפורן או מעט וניל למי שמעדיף.

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

מצרכים:

  • 2 תפוזים (עדיף אורגניים ללא ציפוי הקליפה)
  • 250 גר' שקדים טחונים (2 כוסות)
  • 200 גר' סוכר (כוס ורבע)
  • 5ביצים M
  • 2 כפות שמן זית
  • שקית וחצי אבקת אפיה (10 גר')

אופן ההכנה:

ממלאים סיר במים ומניחים בפנים את התפוזים. מבשלים על אש בינונית עם כיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהתפוזים מתרככים.

מסננים את התפוזים מהמים ומניחים להצטנן.

חותכים את התפוזים ומסירים את הליבה וגרעינים (אם ישנם). טוחנים היטב את התפוזים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

מקציפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר.

ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.

מערבבים את אבקת האפייה עם השקדים הטחונים ומוסיפים אל הביצים המוקצפות. 

מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול ומוסיפים את שמן הזית ואת מחית התפוזים.

מקפלים התערובת העדינות על מנת שתהיה אחידה.

משמנים תבנית עגולה או מלבנית עם מעט שמן זית.

יוצקים פנימה את התערובת.

אופים כ30 דק' בחלק התחתון של התנור (לא ישירות על התחתית) כאשר החום העליון מכוסה על ידי תבנית.

(המטרה למנוע מהעוגה להישרף בחלק העליון לפני שתתבשל היטב בפנים).

מסירים את התבנית וממשיכים לאפות כ10 דק נוספות.

בודקים בעזרת קיסם את מרכז העוגה ומוודאים שהיא מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.

מצננים היטב לפני שמגישים. 

מומלץ לשמור את העוגה במקרר לאחר מכן.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...