ממלאים סיר במים ומניחים בפנים את התפוזים. מבשלים על אש בינונית עם כיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהתפוזים מתרככים.
מסננים את התפוזים מהמים ומניחים להצטנן.
חותכים את התפוזים ומסירים את הליבה וגרעינים (אם ישנם). טוחנים היטב את התפוזים.
מחממים תנור ל180 מעלות.
מקציפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר.
ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.
מערבבים את אבקת האפייה עם השקדים הטחונים ומוסיפים אל הביצים המוקצפות.
מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול ומוסיפים את שמן הזית ואת מחית התפוזים.
מקפלים התערובת העדינות על מנת שתהיה אחידה.
משמנים תבנית עגולה או מלבנית עם מעט שמן זית.
יוצקים פנימה את התערובת.
אופים כ30 דק' בחלק התחתון של התנור (לא ישירות על התחתית) כאשר החום העליון מכוסה על ידי תבנית.
(המטרה למנוע מהעוגה להישרף בחלק העליון לפני שתתבשל היטב בפנים).
מסירים את התבנית וממשיכים לאפות כ10 דק נוספות.
בודקים בעזרת קיסם את מרכז העוגה ומוודאים שהיא מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.
מצננים היטב לפני שמגישים.
מומלץ לשמור את העוגה במקרר לאחר מכן.