מתכונים שף דוד שושן

Torta di grano saraceno – עוגת כוסמת

עוגה פשוטה, נפלאה ומאוד מפתיעה ממחוז Trentino שיכולה להתאים לפסח וכל תקופה אחרת בשנה. ממליץ לחכות לעונת התותים ולהכין את המרקחת לבד. אם אין תותים טריים ניתן להכין את המרקחת עם פירות יער קפואים או טריים.

מצרכים לעוגה בתבנית בקוטר 20 ס"מ

מצרכים:

  • 125 גר' קמח כוסמת (4\3 כוס)
  • 125 גר' שקדים מולבנים טחונים (1 כוס)
  • 125 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 125 גר' סוכר (שני שליש כוס)
  • 8 גר' אבקת אפיה
  • 3 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף עם עם אוורור)

  1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
  2. מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר (מוסיפים בהדרגה את הסוכר) עד לקבלת קצף יציב ומבריק (לא קשה מדי "פסגות רכות")
  3. בקערה נפרדת מקציפים (אפשר גם ידנית) את החמאה עם שארית הסוכר ומוסיפים את החלמונים בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קרם אוורירי וחלק.
  4. מערבבים היטב את כל ה"יבשים": קמח כוסמת, שקדים טחונים ואבקת אפייה (לשים לב שאין גושים).
  5. מעבירים את ה"יבשים" לתערובת החמאה והחלמונים ומערבבים היטב.
  6. לוקחים מעט מקציפת החלבונים ומקפלים לתוך התערובת בזהירות. חוזרים על התהליך עד שכל הקציפה התערבבה תוך כדי קיפול ויש לנו מסה אחידה וחלקה.
  7. משמנים היטב תבנית בקוטר 20 ס"מ (או מרפדים בנייר אפייה) 
  8. מעבירים את התערובת אל התבנית ומכניסים לתנור.
  9. אופים כ40 דק' ובודקים בעזרת קיסם אם מרכז העוגה אפוי לפני שמוציאים מהתנור.
  10. מצננים היטב. פורסים את העוגה לשניים ובאמצע ממלאים בריבה (תותים או פירות יער). ניתן לאכול לאחר כשעה כשהעוגה ספגה מעט מהריבה שבאמצע.

 

הכנת מרקחת התותים

  1. מסירים לתותים את העלים ושוטפים היטב.
  2. חותכים את התותים לקוביות בינוניות (1 ס"מ)
  3. מעבירים לסיר קטן בעל תחתית עבה.
  4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה נמוכה כ20-25 דק'
  5. מסירים מהאש ומניחים להתקרר

חשוב: מרקם התותים בסוף הבישול צריך להיות מעט נוזלי (סירופ). הוא יתמצק ככל שהמרקחת תתקרר ולכן אין צורך להגיע למרקם מצומצם מדי בזמן הבישול.

שף דוד שושן

שף דוד שושן חי באיטליה כעשור. בתקופה זו צלל אל תרבות האוכל האיטלקית דרך עבודה במסעדות. כעת מבשל ומלמד את המטבח האיטלקי המסורתי וכותב טור שבועי על איטליה בעיתון הארץ.

צרו איתנו קשר

רוצים להגיב על המתכון או לספר לנו איך יצא לכם? נשמח!

להזמנת אירועים פרטיים וסדנאות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

הרשמו לניוזלטר ותהנו ממתכונים שווים!

להרשמה השאירו פרטים ונוסיף אתכם לניוזלטר הכי שווה על המטבח האיטלקי

לשיחה עם דוד שושן :)
לשיחה עם דוד שושן :)
היי, אשמח לפרטים על אירוע פרטי/סדנה...