שוטפים היטב את הזוקיני. בעזרת מנדולינה עם סכיני חריצה פורסים את הקישואים על מנת שתתקבלנה רצועות דקות.
אם אין מנדולינה ניתן להסיר את קליפת הזוקיני (החלק הירוק בעיקר) ולחתוך את הפרוסות לרצועות דקות.
על מנת שיתקבל אפקט הספגטי יש צורך שהזוקיני יהיו כמה שיותר גדולים.
חותכים את העגבניות לרבעים ומסירים את הליבה הנוזלית. חותכים כל רבע לקוביות קטנות ומניחים בצד.
מרתיחים מים בסיר.
הכנת הפסטו:
שוטפים היטב את האורוגולה ומסירים את הגבעולים העבים.
במעבד מזון טוחנים קודם את האגוזים, השמן והשום למרקם חלק.
מוסיפים את האורוגולה וטוחנים בפולסים עד שהיא נקצצת באופן אחיד. מוסיפים את הגבינה וטוחנים עם כמה פולסים נוספים.
טועמים למליחות ומוסיפים מעט שמן אם יש צורך.
ממליחים את המים שבסיר (לאחר שרתחו)
חולטים את רצועות הזוקיני כ1 דקה (מוודאים שאכן הם רכים).
מסירים מהמים ומעבירים לקערה.
מוסיפים פנימה את הפסטו (כמה שרוצים) ואת העגבניות.
מערבבים היטב ומעבירים לצלחות.
מפזרים מעל את הפיסטוק הקלוי.